Svar från Stefan Olsson (SD)

LANDSKRONA. Så här svarar kommunalrådet Stefan Olsson (SD) på Rebecka Weimarks mejl om de allvarliga händelserna i Landskrona:
Hej Rebecka!

Tack för ditt mail och dina synpunkter.

Vi från SD hade mer än gärna gått ut på torget för att ställa oss och prata, men tyvärr är det nästan omöjligt då destruktiva personer gör allt för att störa oss i SD, det tror jag du känner till.

Dagen efter branden på Karlslundstorget skrev jag en debattartikel som publicerades på LandskronaDirekt. Våldet och skadegörelsen måste få ett slut och det nu. Så länge vi har det rättsystemet som vi har måste staden agera med fler väktare och ordningsvakter. Straffen för att göra brott idag är rent för låga, ibland utdöms inga straff överhuvudtaget, men det är upp till regering och riksdag att ändra. 

Stefan Olsson (SD)

Läs insändaren på LandskronaDirekt genom att klicka här.

Publicerad 02 January 2017 13:59

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.