Lastbilsförare döms efter allvarlig olycka

Hade kört över tolv timmar utan att vila

LANDSKRONA. Lastbilen körde in i den stillastående bilkön i hög hastighet. Nu döms föraren till ett halvårs fängelse för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.
Det var den 12 november förra året som olyckan inträffade på E6 i höjd med Landskrona. Enligt polisen hade föraren kört i över tolv timmar utan att vila innan olyckan. Dessutom framfördes fordonet tio kilometer för fort.
Flera bilar blev påkörda av lastbilen som blev hängande över ett broräcke efter krocken. Sammanlagt sju personer fick föras till sjukhus. En av personerna blev allvarligt skadad.

Publicerad 03 January 2017 11:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.