Lugn morgon efter lördagens halkkaos

Endast en avåkning

SYDSVERIGE. Efter lördagens halkkaos i Sydsverige, som bland annat stoppade trafiken på E6 under flera timmar, ser det ut som att söndagen blir betydligt lugnare.
De hala vägbanorna tycks ha tinat någon och under morgonen har endast en avåkning rapporterats till polisen.
– En personbil har kört av vägen på Österleden utanför Ystad, men ingen person har behövt uppsöka sjukvård, säger Johanna Persson, presskommunikatör på polisens ledningscentral.
Enligt meteorolog Per Lundgren på SMHI kmmer söndagen bjuda på mildare väder med uppehåll och temperaturer nära noll.
"Inatt väntas områden med dis och dimma och något stigande temperatur. Svag vind, från kvällen sydvästlig", står det på SMHIs hemsida.

Publicerad 08 January 2017 08:59

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.