Premiär för extra långa pågatåg:

"Ökat resande"

702 sittplatser och blir 225 meter långt

SKÅNE. Från och med i dag börjar Skånetrafiken köra pågatåg med tre tågsätt på sträckan Helsingborg-Trelleborg. Ett trekopplat Pågatåg har 702 sittplatser och blir 225 meter långt.
– Vi ser ett ökat resande på sträckan och därför har vi för första gången beslutat att köra med tre tågsätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.
De extra långa tågen avgår klockan 06.45 från Helsingborg och klockan 08.35 från Trelleborg på vardagar. 
– Leveransen till Skånetrafiken av 30 helt nya Pågatåg har börjat. Det gör att vi nu har möjlighet att erbjuda fler platser.

Publicerad 09 January 2017 05:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.