En anhållen misstänkt för mord på äldre kvinna

Greps efter en längre tids spaning

LANDSKRONA. När kvinnan i 70-årsåldern hittades död i sin lägenhet på Tränggatan i Landskrona tydde allt på att det var ett naturligt dödsfall. Men obduktionen visade att hon blivit mördad. Nu sitter en man anhållen i ärendet.
– Under tisdagsmorgonen greps en man i 20-årsåldern som är hemmahörande i Landskrona. Han anhölls senare misstänkt för mord. Vi har även genomfört en husrannsakan på hemadressen, säger spaningsledare Nicolas Henningsson Kajanne till Lokaltidningen.se
Det var den 12 augusti som kvinnan hittades död i sin lägenhet och polis tillkallades.

Eftersom det inte fanns något som tydde på att hon bragts om livet gjordes ingen teknisk undersökning eller dörrknackning. Därför fick mördaren en veckas försprång. Men nu sitter alltså en ung man frihetsberövad i ärendet.
– Vi kom in lite sent i ärendet och gripandet skedde efter en längre tids spaning. Eftersom kvinnan inte var känd för oss sedan tidigare fick vi hålla många förhör för att kartlägga hennes liv, säger Nicolas Henningsson Kajanne.

Vilken relation har offret och den anhållne mannen?

– Det finns en relation, men den är vag.
LÄS MER: Naturligt dödsfall visade sig vara mord

Publicerad 10 January 2017 11:05

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.