Nyföretagandet i Landskrona växer

LANDSKRONA. ?I fjol registrerades 246 nya företag i Landskrona – det högsta antalet på 20 år.

David Elg och Lotta Larsby är två av många som 2016 startade verksamhet i Landskrona. De drev företag i Småland men ville tillbaka till Malmö där de tidigare hade varit verksamma. Men resan söderut blev inte lika lång som väntat. Stoppet blev redan i Landskrona där de slog sig ihop med Mikael Ernhake som tillsammans blev reklambyrån Moob med säte i Fröfabriken.
– Mikael hade pratat bra om Landskrona och geografiskt ligger det riktigt bra, säger David Elg, en av delägarna.
De menar ?att Landskrona har ett oförtjänt dåligt rykte och att företagsklimatet är raka motsatsen.
– Vi känner oss jättevälkomna här, vi får bra hjälp från kommunen och nu har vi även bosatt oss här, säger Lotta Larsby.
– Första året tänkte vi att vi kanske kör Landskrona ett tag men flyttar till Malmö. Men nu kan vi inte tänka oss att lämna Landskrona.?Här ser vi mycket potential och framtida kunder, säger David Elg.
Anna Classon?, tillväxt- och näringslivsschef i staden, menar att det finns många orsaker till att företagsantalet växer så snabbt i Landskrona. I fjol ökade antalet nystarter med 13 procent jämfört med året innan. Rikssnittet visar 6 procent.
– Många känner av en positiv anda här. Sedan har vi två företagshus som ger bra grogrund till nyetablerade företag, något jag tror många  nya företagare känner sig trygga med.

Publicerad 08 February 2017 15:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag