Stort polispådrag efter inbrottstjuvar – en gripen

Biljakt slutade ute på åker

KÅGERÖD. På onsdagen fick polisen larm om att två personer bröt sig in i flera stugor utanför Kågeröd. Ett stort polispådrag sattes in i jakten på tjuvarna.

– En av dem greps ganska omgående. Den andre är fortfarande på fri fot, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

Klockan var 09.39 när polisen fick samtal om att de två inbrottstjuvarna höll på att lasta ut gods från en stuga i området Smedjebacken. När polisen kom fram var gärningsmännen i färd med att länsa ytterligare en stuga. 
Tjuvarna försökte att fly från polisen i en bil, men kom inte långt.
– Bilen stoppades ute på en åker och föraren kunde gripas, säger Åsa Emanuelsson.

Passageraren är fortfarande på fri fot. Han eftersöks av bland annat hundpatruller och polisens helikopter. 

Exakt hur många stugor som fått påhälsning och vad som stulits är ännu oklart.

– Det kommer vi att undersöka i nästa skede, just nu ligger fokus på att hitta den andra personen, säger Åsa Emanuelsson.


Publicerad 15 March 2017 13:15

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.