Rasande bilförare försökte preja kvinna av vägen

Misstänks för försök till grov misshandel och ofredande

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

LANDSKRONA. Kvinnan höll på att köra om en lastbil på E6:an vid Glumslövs backar, då en bil plötsligt hastigt närmade sig bakifrån.
– Det satt två män i bilen och de började jaga kvinnan, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.
Bilen förföljde henne i flera kilometer.
– De tvingade henne att svänga in på en rastplats, annars hade hon krockat i 110 kilometer i timmen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Männen i bilen misstänks nu för försök till grov misshandel och ofredande.

Publicerad 16 March 2017 11:53

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.