Krockade med staket efter misstänkt skottlossning

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

LANDSKRONA. Vid 20-tiden på lördagskvällen kom larmet om skottlossning på Koppargården i Landskrona. Ett antal patruller åkte till platsen och mötte bland annat en bil som försökte smita från platsen.
– De följde efter bilen som efter en kort stund krockade med ett staket. En person sprang från platsen men denne misstänks nu för olaga vapeninnehav, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson vid Helsingborgspolisen.
Ingen har ännu gripits för skottlossningen.

Publicerad 20 March 2017 16:04

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.