Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Medan du höll helg fortsatte nyhetsflödet som vanligt. Lokaltidningen hjälper dig att hålla dig uppdaterad!
SÖNDAG.
16.08: Kvinnan i 80-årsåldern var ute och gick i närheten av Munkhättegatan i Malmö, då två män i 20-årsåldern dyker upp och rycker till sig en kasse som hon har på rollatorn. Kvinnan klarar sig utan fysiska skador.
10.25: På E6:an vid Maglarpsrondellen utanför Trelleborg upptäcks plötsligt en utländskregistrerad lastbil på en åker. Varför den hamnat där är oklart.
04.00: Kvinnorna kom gående på Södergatan, när en man springer fram och rycker till sig den enas väska. De båda kvinnorna springer efter honom och då kastar han ifrån sig väskan. Plånboken saknas dock då.
03.00: Mannen tas på bar gärning när han stjäl en mobiltelefon från en gästs ficka på en restaurang på Stortorget i Malmö. I hans ficka hittas ytterligare en mobil som misstänks vara stulen.
Det går inte att identifiera mannen och polispatrullerna vet inte vilket språk han talar.
02.04: Inbrottslarmet går på Videdalsskolan i Malmö och på övervakningskamerorna kan vaktbolaget se två personer i lokalerna. En av männen grips och hans halloweenmask beslagtas, liksom en kofot. Bland annat stjäls ett pingisbord vid inbrottet.
01.20: En blomsteraffär på Vikingagatan på Limhamn utsätts för ett inbrottsförsök. Två ynglingar kastar en sten genom rutan och springer från platsen då de upptäcks.
01.17: Larmet går på Bergaskolan på Limhamn. Någon har kastat in en sten genom en ruta och det är oklart vad som stulits.
LÖRDAG.
05.48: En bil voltar utanför Sjöbo och bland annat rivs ett elskåp ned. Ett hus blir strömlöst och de två chockade personerna i bilen tas omhand.
01.47: Två trappuppgångar måste utrymmas vid en källarbrand i en hyresfastighet på Blekegatan i Ystad. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.
FREDAG.
23.25: En bil totalförstörs och två bilar skadas vid en anlagd brand på Ramels väg på Rosengård i Malmö. En större folksamling finns på platsen, men ingen stör räddningspersonalen i arbetet.
22.48: En moped brinner vid ett hyreshus på von Lingens väg på Rosengård i Malmö.
Mycket talar för att branden är anlagd och det kom in rök i hyreshuset.
21.57: Ett vaket vittne larmar polisen om att någon krossat en ruta på en bil och hällt i brännbar vätska. Två ungdomar springer från platsen utan att ha hunnit tända på bilen, som stod parkerad på Koralgatan i Malmö.
 

Publicerad 20 March 2017 04:41

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.