Han föreslås bli kommunchef i Svalöv

Stefan Larsson från topposition i Tomelilla -- mot ny utmaning

Av
PER OHLSSON

SVALÖV. Från en kommunchefspost till en annan. Rekryteringsarbetet av ny kommunchef i Svalövs kommun är avslutat. Stefan Larsson, 52, kommer att föreslås. Han kommer närmast från ett uppdrag som kommunchef i Tomelilla.
- Det känns skönt att rekryteringen nu är klar. Jag tror att Svalövs kommun får en mycket bra kommunchef, säger kommunstyrelsens ordförande Birgitta Jönsson (S).
Innan det står klart att Stefan Larsson får jobbet ska förslaget förhandlas med de fackliga organisationerna. Slutligen är det Kommunstyrelsen som fattar beslutet om vem som skall vara kommunchef. Exakt tillträdesdag är ännu inte fastställt. Kvarstår gör också det slutliga beslutet från kandidatens sida att ta sig an utmaningen.
- Att vara kommunchef i Svalövs kommun är ett tufft jobb. Vi ställer höga krav på vår högsta chef, fortsätter kommunstyrelsens vice ordförande Olof Röstin (M).
Stefan Larsson var en av många kandidater till jobbet. Runt 15 personer har kallats till intervju och tre kandidater var aktuella för en andra intervjuomgång.
- Nu ligger massor av arbete framför den nya kommunchefen att fullfölja den satsning på utveckling vi gjort i kommunen, avslutar bildningsnämndens ordförande, Torbjörn Ekelund (L).
Stefan Larsson växte upp i en liten ort norr om Örebro och flyttade till Värmland 1979. Han utbildade sig till maskiningenjör och anställdes sedan av Försvarsmakten. Under sina år i det militära hann han bo på flera orter i Sverige. När hans regemente la ner kring millennieskiftet började han på ett konsultbolag och har även varit delägare i en HR-firma. Efter en sejour i Storfors kommun, var han samhällsbyggnadschef samt tillförordnad kommundirektör i Karlskoga med drygt 30 000 invånare från.
När Stefan Larsson 2015 anlände till Tomelilla presenterade han sig själv på följande sätt:
- Som person beskrivs jag ofta som en energisk och drivande lagspelare som gillar att ha många saker på gång samtidigt. Det är med stor ödmjukhet, respekt och glädje som jag griper mig an det nya uppdraget. Tillsammans och genom ett gott lagarbete, hoppas jag att vi skall utvecklas och skapa de bästa förutsättningarna för medborgarna.
Knappt två år senare är han alltså redo för nästa utmaning.

Publicerad 20 April 2017 12:36

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag