Ska ge jobbsökartjänster en tuff match

"Vi ska bli den självklara plattformen"

Av
Ida Asplund Ådahl

LANDSKRONA. En ny, lanskronabaserad, jobbsökartjänster har sett dagens ljus.
– Vi ska bli den naturliga plattformen för jobbsök, säger Benjamin Radu, en av grundarna.

I början av februari startade Robin Isaksson och Benjamin Radu CVerige.se Sedan starten har 500 jobbsökande anslutit till tjänsten och i påskhelgen hade man den första cv-skolan.
Idén bakom tjänsten är att  jobbsökande och arbetsgivare ska ges en gemensam plattform. Kommunikationen? Ett bra cv.
– I vägen från att vara jobbsökande till att få det där jobbet är ett bra cv det allra viktigaste. Vi har upplevt att det finns ett behov av att lära sig göra ett riktigt bra cv, säger Benjamin Radu.
Ursprungsidén var? att främst erbjuda en plattform och cv-snickeri för personer i jakten på vad de själva kallar ”enklare arbete”. Utifrån ett avstånd ska jobbsökande och arbetsgivare kunna matchas på ett smidigt sätt.
– Om man  behöver någon med kort varsel är det avgörande med avståndet. Söker arbetsgivaren någon lagerarbetare, vårdbiträde eller liknande söker man nog i första hand kontakt med någon som finns nära tillhands, säger Benjamin Radu.
Men även? människor från andra branscher har anslutit sig till tjänsten.
– Vi har jurister, advokater, administratörer som har registrerat sig. Det är roligt att vi har fått lite bredd och att det har gått så snabbt, säger Robin Isaksson.
Cv-skolan som nyligen hade sin första omgång, med bland annat en dj-duo från Helsingborg på plats, kommer att ha samma festliga form och genomföras två gånger i månaden, öppen för alla.
– Vi vill alltid göra det lilla extra och skapa något annorlunda. Stämningen blev öppen och bra när vi körde musiken under cv-skolan, säger Robin Isaksson.

Och tanken är att ge diverse jobbsökartjänster en tuff match.
– Vi ska vara det självklara valet när man ska söka jobb, säger Robin Isaksson.

Publicerad 20 April 2017 14:15

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag