Färre timmar torghandel ska lösa problem med nedskräpning

LANDSKRONA. Kortare öppettid och kommunal städning. Det ska lösa nedskräpningsproblematiken kring torghandeln.

Klagomålen till staden har varit många angående att det varit skräpigt kring torghandeln, något tidningen tidigare har rapporterat om. För att få bukt på problemet ska staden nu minska på tiden för handeln på Rådhustorget.
Enligt de nya ordningsföreskrifterna, som vi senaste sammanträdet klubbades igenom av ett enhälligt fullmäktige, ska torghandeln förkortas med fyra timmar under vardagar (07-14, i stället för 07-18) och med en timme under lördagar (07-14, i stället för 07-15).
Detta för att skapa tid till städning, även från kommunalt håll.
– Det blir städning avsedd för torghandeln men det innebär fortfarande att handlarna ska hålla rent och plocka bort sitt skräp. Kortar vi ner tiden för handeln blir det lättare att hålla det städat och upprymt på torget. Det blir dyrare för oss om vi måste städa senare på kvällen, säger Bo Lundgren (L), teknik- och servicenämndens ordförande.

Den nya ordningsföreskriften säger att avfall ska sorteras och bortforslas senast 30 minuter efter försäljningstiden slut. Vidare får endast livsmedel och växter säljas på Rådhustorget. Reglerna väntas gälla från och med juni 2017 men måste först behandlas hos Länsstyrelsen.
Enligt Bo Lundgren ska torghandeln även göras mer enhetlig, men bestämmelser kring detta väntas komma i ett något senare skede.
LÄS OCKSÅ: Torghandeln ska ses över
Torghandeln väcker blandade känslor

Vad tycker du?

Skicka din åsikt till oss på redaktion.landskrona@lokaltidningen.se

Publicerad 27 April 2017 15:15

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag