Karnevalgeneral:

"Har blivit svårare att boka artister"

LANDSKRONA. Många band och några riktigt efterlängtade. Karnevalgeneralen Lena Bergkvist är nöjd med årets akter trots att det har blivit svårare med bandbokning.

Joddla med Siv, Larz-Kristers och Perikles som hon högg redan veckan efter fjolårets Landskronakarneval – Lena Bergkvist är nöjd med bokningar inför årets karneval. De flesta artister börjar bli klara – precis som logistik- och säkerhetsarbetet – men hon kan inte avslöja vilka akter Landsrkonaborna kommer att få njuta av under sin egen karneval.
– I slutet av juni borde vi ha släppt alla artister. Det bästa man kan göra är att hålla sig uppdaterad på karnevalens hemsida, säger Lena Bergkvist som lett karnevalplanerna i fem år.
Mycket fungerar? som normalt – enligt karnevalgeneralen är det ett väloljat team som är på det klara med hur en karneval ska förberedas – men när det kommer till bandbokningen har saker förändrats.
– Det har blivit svårare att boka artister och hitta rätt. Många artister är extremt dyra. Livslängden på artister är inte heller lika lång som förr. När Idol-vinnare vann på hösten var de fortfarande aktuella på sommaren.  Samma sak gäller mello-akterna. Varaktigheten på artister är väldigt osäker. Det gör att vi idag vill känna in det lite mer innan vi bokar, säger Lena Bergkvist.
Karnevalen har ?en stor tyngdpunkt på musik och ett gediget förarbete. Facebookundersökningar, samtal med landskronaborna och ett programråd stämmer av vad den breda massan önskar för musik till Landskrona sista helgen i juli.
– Vi får extremt många förfrågningar och förslag på artister. Perikles som vi har försökt få hit sedan 2012 och Joddla med Siv är några som efterfrågas mycket och som jag så klart är extremt glad över att vi får hit i år, säger karnevalgeneralen och fortsätter;
 – En väldigt stor del av budgeten går till artisterna. Tänk in all teknik, resor, hotell. Men jag tycker att vi har varit väldigt bra på att hitta bra och rätt artister.

Och det blir lite extra fokus på musik i år.
– Nytt är bland annat att vi ska ha en akustisk scen vid stranden för skönt häng och så kommer vi ha en trumworkshop.

Publicerad 16 May 2017 14:30

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag