Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Flera rån och misshandelsfall har inträffat under helgen. Lokaltidningen hjälper dig att hålla koll!
SÖNDAG
18.35: Flera vittnen ser hur en man blir misshandlad på Stortorget i Trelleborg. När polisen kommer till platsen är han borta, men dyker strax efteråt upp på akuten med oklara skador.
17.21: När damen i 85-årsåldern på Fredriksdal i Helsingborg går in i sin trappuppgång rusar tre män in och rycker av henne halsbandet. Hon klarar sig utan fysiska skador men chockas av det inträffade.
09.31: Fiskare utanför Landskrona får en sko med en fot i i näten. Kroppsdelen och skon skickas för teknisk undersökning, men polisen misstänker i nuläget inget brott.
00.28: När kvinnan i Landskrona står på balkongen får hon grön laser i ögonen. Hon uppsöker sjukvård och en anmälan om grov misshandel upprättas.
LÖRDAG
20.13: En A-traktor välter på Stenskogsvägen i Höör. Två personer förs till sjukhus med ryggsmärtor.
17.30: En fiskare trillar från en klippa och ner i Lagan i Laholm. Han förs till sjukhus med allvarliga skador och vårdas på intensiven.
03.20: Tre misstänkta inbrottstjuvar grips på bar gärning vid ett inbrott mot en fastighet på Limhamn. De misstänks för grov stöld.
03.01: När mannen stoppas för en rutinkontroll på Nya Boulevarden i Kristianstad visar han upp ett körkort. Eftersom det inte är hans eget misstänks han nu för bland annat urkundsförfalskning, brukande av falsk urkund och olovlig körning.
FREDAG
18.42: Kvinnan som kommer till det gamla paret på Munkhättegatan i Malmö är inte alls från hemtjänsten. Hon går snabbt från platsen och har med sig ett guldarmband och en klocka.
18.30: När mannen går på Lönngatan i Malmö kommer två män fram och en av dem rycker till sig en påse med en dyrbar märkesjacka. När han inte lämnar ifrån sig sin mobil blir han knivskuren i armen.
 

Publicerad 19 June 2017 04:14

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Landskronaföretag får stöd för klimatprojekt

LANDSKRONA/SKÅNE. Totalt satsas 153 miljoner kronor på olika klimatprojekt runt om i Skåne. Pengarna delas ut av Klimatklivet. Ett av 37 skånska projekt finns i Landskrona. Här ska företaget DSV Road AB satsa på intern laddning och får därför ett anslag på 66 500 kronor.

– Klimatklivet är brett. Det handlar inte bara om stöd till elbilsladdning vilket många tror. Alla som har en idé som kan leda till god klimatnytta kan söka stöd från Klimatklivet. Både enklare och mer komplicerade åtgärder välkomnas, säger Sandra Johanne Selander, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2015 har 142 klimatsmarta åtgärder beviljats stöd i Skåne för totalt 366 miljoner kronor. Detta leder till en årlig minskning på 105 000 ton koldioxid.