Rådhustorget beskrivs som ett av landets vackraste torg, av Arkitekturupproret.

Rådhustorget beskrivs som ett av landets vackraste torg, av Arkitekturupproret.

Resultatet:

Landskrona vackrare än grannen Helsingborg

LANDSKRONA. … i alla fall enligt resultatet av tävlingen Sveriges vackraste stad, facebook-omröstningen där människor har fått säga sitt.

Det är Arkitekturupproret, en organisation som står för vackrare nybebyggelse och bevarande av det gamla, som arrangerade tävlingen som nyligen avgjordes. Med 223 röster, av tävlingens totala 10 145 röster, blev Landskrona landets tolfte vackraste stad, Skånes tredje vackraste. Kort därefter, med 194 röster, landade Helsingborg på plats tretton.

På Arkitekturupprorets sajt refererar man till Landskrona, bland annat genom det bevarade gamla stan och Rådhustorget som ”ett av landets vackraste torg”. Vidare skriver man: ”Kuststräckan mellan Landskrona och orten Glumslöv erbjuder en av Sveriges härligaste vandringar med fin arkitektur, sandstränder samt Skånes landskap från dess bästa sida”.

Vackraste stad i landet blev Sundsvall (1 912 röster) och bäst i Skåne blev Lund (516 röster) som landade på en tredjeplats i hela riket. Tävlingen pågick från årsskiftet 2016-2017 och avslutades den 30 september.

LÄS OCKSÅ: Han gör uppror mot den nya arkitekturen

Publicerad 02 October 2017 15:45