Kreativitet i fokus under Kulturkalaset

Av
Mikael Öhrn

SVALÖV. Konstutställning, livemusik, författarbesök och en talangjakt är bara något av innehållet när årets Kulturkalaset går av stapeln, helgen den 20-22 oktober.

- Vi har fått ett brett program, säger kulturchefen Elisabet Viktorsson.

 

Nytt för i år är bland annat att Fridhems folkhögskola också är med på Kulturkalaset, där kommer Emma and the Jazzcrusaders spela live och ha skivrelease (läs mer i artikeln som finns länkad härunder). En annan nyhet är att den purfärska föreningen Ung Arena, som såg dagens ljus så sent som i augusti i år, också tar plats på Kulturkalaset.

- De har sin talangjakt i Heleneborgshallen på lördagen, säger Elisabet Viktorsson, kulturchef i kommunen, tillika samordnare för Kulturkalaset.

 

Det blir även ett författarbesök under lördagen. Från klockan 12 gästar nämligen Set Mattsson, bland annat känd för trilogin Ondskans pris, Svekets offer och Fruktans tid som utspelas i Malmö på 1940-talet, Svalövs bibliotek. På samma plats, mellan klockan 11 och 13, blir det konstworkshop med Susanne Jardebeck, som är en del av konstbiennalen ”Bästa Biennalen” som strävar efter att göra konst tillgängligt för alla. Mellan klockan 15 och 16.30 samma dag intar ståuppkomikern Anna-Lena Brundin Kulturhuset i Svalöv.

- I år är det första gången som Svalöv är med i Bästa Biennalen. Det är samtidskonst för barn och unga i Skåne, så det är en del av en konstworkshop, säger Elisabet Viktorsson.

 

På fredagen blir det konstmingel och drömimprovisation på Svalövs bibliotek från klockan 17 och på söndagen blir det krysskonsert med Kulturskolan på Linåkerskolan i Svalöv från klockan 15. Galleri Tvättstugan i Billeberga håller dessutom öppet mellan klockan 12 och 16 under festivaldagarna.

- Så det är ett varierat program. Vi är särskilt glada att det finns så mycket för barn och unga där, både för de yngsta barnen och de som är nästan vuxna. Vi har fått ett brett program, säger Elisabet Viktorsson.

Lördagens talangjakt pågår mellan klockan 17 och 20. Mer information om den finns att få på Ung Arenas Facebooksida.

Publicerad 09 October 2017 09:36

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag