Cyklist påkörd – föraren smet från platsen

LANDSKRONA. Under onsdagen kördes en kvinna i 60-årsåldern på i Landskrona. När hon skulle passera ett övergångsställe med sin cykel kördes hon på av en bil i högfart.

– Kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus, men hennes skadeläge är oklart, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör på polisen i nordvästra Skåne.

Enligt räddningstjänsten klagade kvinnan på kraftiga ryggsmärtor innan hon fördes till universitetssjukhuset i Lund.

Föraren har ännu inte gripits, men polisen har idag en misstänkt till brottet. Före olyckan iakktog en polispatrull en bil som framfördes i hög fart på Östergatan och de fattade misstankar om att föraren saknade körkort. Föraren verkade fatta misstankar och gasade på genom den närliggande Teaterparken. Efter det blev kvinnan påkörd, och mannen ska enligt vittnesskildringar ha lämnat bilen och hoppat in i ett annat fordon som lämnat platsen.

– Efter att vi undersökt bilens registreringsnummer har vi en aning om vem det kan vara. Det jag kan säga är att vi har en misstänkt som i nuläget ännu inte gripits, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen har också fått in flera vittnesuppgifter som stärker misstankarna. Föraren misstänks nu för en rad brott. Förutom grovt vållande till kroppsskada och smitning misstänks personen även för grov olovlig körning då föraren saknar körkort.

Olyckan inträffade i korsningen Järnvägsgatan/Norra Långgatan strax efter klockan 12 under onsdagen. Ägaren till bilen som var inblandad i olyckan misstänks för brottet. Mannen som körde den andra bilen från platsen misstänks för delaktighet.

Publicerad 12 October 2017 11:15

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag