Efter turné med rockikoner:

Eleine tar sikte på Japan

LANDSKRONA. Ett intensivt år med turné tillsammans med rockikonerna W.A.S.P och om några veckor väntar Japan.

– Det känns hur stort som helst, säger Madeleine Liljestam, sångerska i Eleine.

När Lokaltidningen träffar Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg, båda medlemmar i det symfoniska metalbandet Eleine, ska de på kvällen göra sin sista spelning som förband till W.A.S.P. Det blir det åttonde giget och om ett par veckor gör de entré i Japan.

– Det blir första gången. Det känns hur häftigt som helst. Vi hade definitivt målet att komma dit. Men att det skulle gå så pass snabbt var en positiv överraskning, säger Madeleine Liljestam.

Metalmusiken är stor i Japan. Är det lite av ett erkännande att komma dit?

– Ja, metalen är stor där så det ska bli jätteroligt. Det ska bli kul att se hur publiken är där, säger Madeleine Liljestam.

Sedan tre? och ett halvt år sedan, när Eleine blev fulltaligt med nuvarande banduppsättning, har det gått fort. Och den 22 september släpptes den nya singeln ”Hell moon (we shall never die)” som kommer att vara med på kommande fullängdsalbum som släpps i början av nästa år.

– Det är otroligt vad vi har hunnit med egentligen. Allt har verkligen gått sjukt snabbt, säger sångaren.

Att de skulle vara förband till W.A.S.P under bandets Sverigespelningar tar de med sig som en värdefull upplevelse.

Men ingenting? serveras  – allt förtjänas, det är bandets devis. De jobbar med bandet i stort sett dygnet runt. Förutom musiken och låtarna i sig ska man marknadsföra sig, spela in musikvideos och annat, menar Madeleine Liljestam.

– Vi gör i stort sett allt själva. Spelar in musikvideos, fotograferar, designar skivomslag. Är man ett större band kanske man har någon som gör det. Men än så länge funkar det för oss.?Och vi har idéer och kreativiteten, så det fungerar, säger hon.

Utöver musiken är Madeleine Liljestam alternativ modell. Något som hon menar mest ”blev så”. Bland annat har hon varit modell för  tatueringstidningen Scandinavian Tattoo Magazine – en för henne personligt mål som gick i uppfyllelse.

– Det har alltid varit en dröm för mig. När jag satt och bläddrade i den som 15-16-åring tänkte jag ”en dag..”, säger hon.

Jobben ?som alternativ modell har det blivit en del av. Hon har flera jobb hon ska göra i år, för märken och kedjor för alternativa kläder. Och hennes och Rikard Ekbergs kreativitet kommer in även där. Smink och styling står hon för. Rikard Ekberg fotograferar, medan Madeleine sedan gör slutredigeringen.

– Vi har jobbat fram ett arbetssätt som funkar för oss, säger Rikard Ekberg.

Modellandet har även kastat positivt ljus på bandet.

– Det var ingen strategi. Men det är många som har hittat vår musik via kläderna som jag har exponerat, säger sångerskan.

Hon menar att det kollektiva i bandet är viktigt, och att alla jobbar mot samma mål.

Hur långt har ni kommit, är ni nära era mål?

– Vi har kommit en bit på vägen. Vi kommer alltid att ha nya mål att jobba för, säger Rikard Ekberg.

Sebastian Berglund, David Eriksson, Madeleine Liljestam, Rikard Ekberg, Andreas Mårtensson utgör bandet Eleine som nyligen var förband till W.A.S.Ps Sverigespelningar. Nu väntar Japan för Eleine.

Sebastian Berglund, David Eriksson, Madeleine Liljestam, Rikard Ekberg, Andreas Mårtensson utgör bandet Eleine som nyligen var förband till W.A.S.Ps Sverigespelningar. Nu väntar Japan för Eleine.

Publicerad 12 October 2017 09:30

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag