1 000 kvadratmeter barnloppis öppnar snart

LANDSKRONA. 1 000 kvadratmeter med barnartiklar öppnar i Rädda Barnens regi i Landskrona. Enligt verksamhetschefen Anders ”Asse” Jakobsson blir seconhand-butiken störst av sitt slag i Skåne.

Leksaker, spel, böcker, men även cyklar, sportutrustning, barnvagnar och barnsängar. Det är bland annat vad som kommer att finnas till försäljning i Rädda barnens 1000 kvadratmeter stora lokal på Ringvägen. Intäkterna går oavkortat till hjälpinsatser för barn.

Att man förlägger verksamheten i Landskrona är ingen slump från Rädda barnens sida.

– Vi har flera utsatta områden här och barnfattigdomen är ett stort problem i Landskrona. Men vi vill hjälpa familjer att kunna ge sina barn det de behöver. Alla barn har rätt till lek, men alla barn har inte leksaker, säger Anders ”Asse” Jakobsson.

Verksamheten har idag tre anställda, men volontärer kommer att hjälpa till och via Arbetsförmedlingen får man hjälp med arbetsmarknadsinsatser. Men mer hjälp behövs.

– Framförallt behöver vi få in mängder med leksaker och andra barnartiklar för att kunna fylla upp alla kvadratmeter. Men vi behöver också fler volontärer, säger Anders ”Asse” Jakobsson.

Inledningsvis kommer man att ha öppet måndag till fredag, med start från den 31 oktober. Men förhoppningen är att kunna ha öppet även under helgen.

– Det är vår ambition i alla fall, säger verksamhetschefen.

Inlämning

Inlämning kan göras måndag-torsdag 9-15.

Publicerad 13 October 2017 14:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag