Cityidrotten satsar vidare på ledarskapsutbildning även nästa år

"Det har blivit mycket bättre än vi har kunnat drömma om"

LANDSKRONA. 64 ungdomar har utbildats till att leda andra unga under ett treårigt projekt finansierat av Allmänna arvsfonden. Projektet skulle avslutas till årsskiftet, men fortsättning följer 2018.

Det var 2015 som Cityidrotten beviljades en miljon kronor årligen i tre år för att bland annat driva ungdomsledarutbildning. Målet var att 60 unga skulle utbildas och vara med att leda Cityidrott-aktiviteterna. Men till dags datum har 64 ungdomar, i åldrarna 14-19 år utbildats. Med det har både ungdomarna och föreningen vuxit.

– Vi ser ganska så direkt att självförtroendet ökar när man lägger ansvar på ungdomarna. Det är häftigt att se, säger Marcus Hansson, projektledare i Cityidrotten.

Medlemsantalet pekar? också uppåt. Från 600 till över 1000 på tre år. Och deltagarna på idrottsaktiviteterna för unga i årskurs F-9, som arrangeras på vardagarna, har ökat har nästan dubblerats till 22 000 årligen.

– Det har blivit mycket bättre än vi hade kunnat drömma om, säger Marcus Hansson.

Även om? bidraget från arvsfonden är slut till årsskiftet tar man nu vid genom stöttning från Landskrona stad som går in med 75 procent av det Cityidrotten tidigare fått från arvsfonden.

– Vi känner att det är viktigt att satsa vidare på ledarskapsutbildningen och även andra satsningar. Vi har vuxit och från att vara fem personer som håller i trådarna är vi nu 70 med ungdomsledarna, säger Jonny Karlsson, projektledare.

Förutom möjligheten till ledarskapsutbildningen och idrotten i sig tror man att medlemsökningen beror på en slags gemenskap.

– Många lär känna varandra här. Vi jobbar mycket med värdegrunder och civilkurage och att barn från olika områden ska ha en öppen arena att mötas på.?Jag tror det lockar, säger Daniel Glantz-Persson, koordinator.

Publicerad 21 November 2017 14:00