Spikmatta stoppade drograttfull förare

Vägrade stanna vid stopptecken

HELSINGBORG/LANDSKRONA. Skåpbilen vinglade kraftigt på motorvägen och pendlade från att köra sakta och med rejäl fart på E6:an vid Landskrona. Polisen försökte få stopp på bilen men lyckades inte. Till slut tog resan slut när bilen körde på en spikmatta. Nu misstänks föraren för drograttfylleri och narkotikabrott.

Av
Andreas Holm

– Vi fick larm av en bilförare som obseserverade skåpbilen i höjd med Örja kyrkby. Den vinglade kraftigt och var nära att köra av banan eller krocka flera gånger. Ibland gick det så sakta som 20 kilometer i timmen, ibland gasade föraren på ordentligt, berättar Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Föraren fortsatte bakom skåpbilen med varningsblinkers för att uppmärksamma bilisten att stanna. Polisen larmades vid 05.30 på onsdagsmorgonen. En kvart senare fick de kontakt med skåpbilen.

– Patrullen gav stopptecken men föraren vägrade stanna och körde vidare norrut i morgontrafiken. Då togs beslut att lägga ut en spikmatta, säger Kim Hild.

I höjd med Helsingborg södra tog det stopp. En 32-årig man omhändertogs misstänkt för drograttfylleri och hans bil togs i beslag. Han togs i ett första skede vidare för provtagning.

32-åringen misstänks även för narkotikabrott i form av eget bruk och innehav.

Publicerad 14 March 2018 00:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag