Inför derbyfesten:

Obesegrad klubbchef ser fram emot ny seger

DERBY

. Han är den yngste klubbchefen på elitnivå i Sverige. Max Lundmark är också obesegrad när det kommer till Skånederbyn. Han har inte förlorat ett enda sedan han tog över rollen i Landskrona BoIS.

– Va, är jag det? Verkligen? Men det är knappast min förtjänst, jag har bara hakat på ett segertåg, säger 25-åringen när sviten kommer på tal.

Den första augusti förra året tillträdde Max Lundmark som klubbchef för BoIS. Under hösten spelade klubben tre derbyn och vann samtliga mot Kristianstads FC, FC Rosengård och Ängelholms FF.

– Då får jag hälsa Agim Soppi att hålla den sviten intakt mot HIF, säger Max Lundmark med ett leende.

Dagen som många BoIS:are längtat efter är här. Att få gå på match där motståndet stavas HIF. Redan för två år sedan fick Landskrona en försmak på de stora matcherna när man ställdes mot Malmö FF i svenska cupen, och vann. Men en match mot Helsingborgs IF väger tyngre.

– I denna staden är det något speciellt att möta Helsingborg. Malmö, Ängelholm och Kristianstad i all ära. Det är trots allt HIF som är den största rivalen för Landskrona. Förra året var det bara en tanke vi lekte med, att vi skulle få gå upp och HIF stanna kvar i Superettan. Nu är vi där och spelar vår första seriematch på många år mot varandra, säger Max Lundmark.

Klubbchefen har sedan barnsben hållit svartvitrandigt kärt. Som nio-åring såg han sitt älskade BoIS krossa HIF med 6–2.

– Både den vinsten och skalpen mot MFF i cupen är klassiska matcher. Vi har en stark historia som sitter i väggarna. Tack vare Agim har vi fått mer passion och en vinnarmentalitet vi saknat på många år. Det har smittat av sig på både laget och föreningen.

– Även fast många tippat BoIS som ett bottenlag i år kommer vi att ge alla lag en match. HIF ska inte få det lätt. Ränderna går aldrig ur.

Publicerad 15 May 2018 11:00