Ny färjelinje ska gå direkt från centrala Helsingborg till Ven

Ny båt inköpt för satsningen

HELSINGBORG.

Snart kan du ta båten direkt från centrala Helsingborg till Ven. Den 26 juni går premiärturen för den nya linjen.

Det är bolaget Hartford Rederi AB som sedan tidigare kör Landskronabåtarna som ligger bakom satsningen på en helt ny färjelinje.

– Vi har upplevt en efterfrågan på att kunna åka direkt från centrala Helsingborg till Ven, säger Peter Hartford, bolagets ägare och vd, till Lokaltidningen.

Ven är verkligen något vi ska vara stolta över

På mellan 35 och 40 minuter ska man kunna ta sig från Kungstorget i Helsingborg, precis bredvid Marina Plaza, till Ven. Premiärturen sker den 26 juni och linjen kommer att köra fem tur- och returresor varje dag under sommaren. Efter augusti är planen att enbart köra på helgerna fram till och med 30 september.

Bolaget har sedan tidigare tre stycken turfiskebåtar i sin flotta, som används när Landskronabåtarna kör fisketurer, charter och transporter i vattnen kring Landskrona och Ven. Nu har rederiet köpt in en fjärde båt, en snabbgående trimaran som får namnet M/S Vike, för den nya färjelinjen mellan Sundets pärla och Ven.

– Båten passar perfekt för det här, förklarar Peter Hartford.

Den nyinköpta båten MS/Vike kommer att hålla till på platsen där båten Svea tidigare låg, precis mitt emot Knutan och bredvid Marina Plaza.

Den nyinköpta båten MS/Vike kommer att hålla till på platsen där båten Svea tidigare låg, precis mitt emot Knutan och bredvid Marina Plaza. Foto: Mostphotos.com

Vill man ta sig till Ven idag, får man åka antingen från Landskrona, Råå eller från Köpenhamn.

– Det kan vara lite krångel att som helsingborgare först ta sig till Landskrona med tåg och sedan med buss från stationen till hamnen, menar han.

Även Helsingörsborna kan dra nytta av satsningen, menar han.

– De slipper åka ner till Köpenhamn för att ta båten därifrån, menar han och fortsätter:

– Ven är verkligen något vi ska vara stolta över. Det känns klockrent att kunna erbjuda detta till helsingborgarna, säger rederiägaren som minns en tid för säkerligen 20 år sedan, om inte mer, då det senast fanns direktfärja från Helsingborg till Ven.

– Den båten var väl upptecknad när den gick, minns han.

Publicerad 07 June 2018 14:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag