Vart fjärde Öresundståg har trasig luftkonditionering

Skånetrafiken lovar att sätta press på underleverantörerna

SKÅNE. I högsommarvärmen har Skånetrafiken fått in många klagomål gällande varma tåg. Vart fjärde Öresundståg har trasig luftkonditionering, rapporterar P4 Malmöhus. Skånetrafiken lovar nu att sätta press på sina underleverantörer.

Av
Anja Degerholm

Det är inte bara förseningar som orsakat klagomål hos Skånetrafikens resenärer den senaste tiden. Det varma vädret har även gjort att många klagar på höga temperaturer på tågen, i synnerhet på stillastående tåg då temperaturen kan bli flera grader högre än normalt om klimatanläggningen inte fungerar som den ska.

Färsk statistik från Skånetrafiken visar att så många som vart fjärde Öresundståg har problem med luftkonditioneringen. Och reparationerna dröjer ofta, ibland uppemot tio dagar. Målet är att reparera trasiga klimatanläggningar inom några dagar, vilket alltså inte skett den senaste tiden.

Magnus Andersson, ansvarig fordonschef över Öresundstågen hos Skånetrafiken, säger till P4 Malmöhus att Skånetrafiken ska arbeta för att införa tydligare krav i avtalen.

Nyligen togs också beslut om att utrusta alla tåg med vatten för att underlätta för alla resenärer, särskilt under varma dagar. Från och med den 1 juli kommer alla tåg ha vatten ombord i händelse av en störning.

Publicerad 11 June 2018 11:19