Mannen hade kommit överrens med vänner om att testa att äta kladdkaka spetsad med hasch – något han bjöd dem på i samband med ett födelsedagskalas. Nu döms 24-åringen för narkotikabrott.

Mannen hade kommit överrens med vänner om att testa att äta kladdkaka spetsad med hasch – något han bjöd dem på i samband med ett födelsedagskalas. Nu döms 24-åringen för narkotikabrott. Genrebild: Mostphotos

Firade födelsedag med haschkladdkaka – döms för narkotikabrott

Får villkorlig dom och dagsböter

LANDSKRONA.

En 24-åring Landskronabo bakade in hasch i en kladdkaka som han sedan bjöd sina kompisar på under ett födelsedagskalas. Nu döms han vid Lunds tingsrätt för narkotikabrott.

En 24-årig man från Landskrona döms nu för narkotikabrott efter att ha bjudit på en kladdkaka som han bakat in åtta gram hasch och som sedan serverades på ett födelsedagskalas. Mannen hade bakat två kakor spetsade med hasch som han köpt på gatan. Den ena ska han ha frusit in och den andra tog han med till ett kalas där vännerna bjöds på kakan som man i förväg hade kommit överrens om att äta tillsammans.

Alla ska ha ätit av kladdkakan, men två personer som tog något större bitar ska ha mått så pass dåligt att man sökte hjälp hos en granne som då larmade polisen. När en patrull kom på plats ska 24-åringen omedelbart ha berättat om kladdkakan i frysen, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Nu döms 24-åringen till villkorlig dom vid Lunds tingsrätt och 90 dagsböter om totalt 4 500 kronor.

Publicerad 03 December 2018 10:58