Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

7 steg till att lyckas med granen

Jul.

Finns det något mysigare än att klä julgranen tillsammans med familjen? Ja, för många kan det rent av bli ett stressmoment och en källa till irritation när resultatet inte bli så där perfekt som i inredningsmagasinen. Men följ vår steg-för-steg-guide så kan du inte misslyckas.

Av
Oskar Andersson

1. Julgransfoten. Det kanske är självklart men först är först och lägger grunden för det perfekta resultatet. Se till att granen är helt rak och spänn därefter fast den. Fyll julgransfoten med vatten och eftersom granar är törstiga kan den behöva nytt vatten varje dag.

2. Belysningen. Börja uppifrån och vira ljusslingan runt granen tills du når botten. Ett bra tips är att välja en ljusslinga med grön sladd för att på så vis kamouflera den bättre. Om du dessutom kopplar den till en timer så kan du mötas av en glimrande gran när du kliver upp på morgonen och slipper komma ihåg att släcka den varje kväll.

3. Girlangen. Girlanger är så mycket mer än bara glitter och finns i alla möjliga färger och utföranden. Men oavsett vilken du väljer är principen densamma som med julgransbelysningen; börja i toppen och arbeta dig nedåt.

4. Julkulorna. Nästa steg är att sätta upp julkulorna som tillsammans med girlangen skapar basen för julgransdekorationerna. Var inte rädd för variation och välj gärna två-tre olika färger i ett par olika storlekar. Placera ut dem jämnt över granen så skapar de en sammanhållen känsla som öppnar upp för nästa steg.

5. Pyntet. Nu är det dags att ge granen sin personlighet och här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Glitterklumpen pysslad på dagis är minst lika fin som designpyntet från London och det viktiga är att det är saker som har betydelse och är fina för dig.

6. Stjärnan. Som kronan på verket är det nu dags att sätta upp stjärnan i toppen på granen.

7. Julklapparna. Placera ut julklappar under och runt granen för att skapa en extra julig inramning. Vill du ha en ren och elegant känsla väljer du med fördel ett presentpapper som matchar både girlanger och julkulor

Källa: Mydomain

Publicerad 17 December 2018 00:00