Mannen tog en taxi till Landskrona för att lasta tre lådor med över 30 kilo amfetamin och ecstasytabletter.

Mannen tog en taxi till Landskrona för att lasta tre lådor med över 30 kilo amfetamin och ecstasytabletter. Foto: Polisen

Leende knarkkurir: "Jag är inte helt dum i huvudet"

Man i 20-årsåldern åtalas för grovt narkotikabrott

MALMÖ. Taxibilen stoppades i en vanlig rutinkontroll. Efter en noggrannare genomsökning hittades lådor fyllda av över 30 kilo narkotika. En man i 20-årsåldern åtalas nu för grovt narkotikabrott. I förhör berättar mannen att han fått i uppdrag att hämta narkotikan för att kunna betala av en skuld.

Av
Andreas Holm

– Jag är inte helt dum i huvudet. Jag förstod att det var något som de inte ville hämta själva, uppger han i ett förhör.

Mannen beställde en taxi från Malmö till Landskrona, där han lastade ur lådor från en lastbil. Väl tillbaka i Malmö stoppades bilen av civilpolis i höjd med köpcentret Entré. I tre lådor hittades 18 kilo amfetamin, över 30 000 ecstasytabletter och ett kilo cannabis.

Enligt polis log mannen vid gripandet och sa "jag vet ju inte vad det är i lådorna".

I förhör uppger 20-åringen att han fått uppdraget av två män han tidigare köpt narkotika av. De kunde betala av en del av en skuld som mannen hade.

– Jag hade en narkotikaskuld och skulle hämta detta, annars skulle de skada mig och min gravida flickvän, berättar mannen i förhör.

Skulden ska enligt åtalet röra sig om 50 000 kronor, där hans leverans av narkotikan skulle ge honom 5 000. Han ska även fått ett speciellt lösenord som han berättade för männen i Landskrona.

Mannen varken förnekar eller erkänner brott. I hans bostad ska även bland annat 21 gram amfetamin och 80 gram cannabis ha hittats vid en husrannsakan. Allt ska vara för enligt bruk uppger mannen i förhör.

Nu åtalas Malmöbon vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott, med hänsyn till den stora mängden narkotika som beslagtogs.

Publicerad 18 December 2018 06:30