Lokaltidningen åter nominerad till journalistpriset "Årets gräv"

"Ett bevis på ett gediget journalistiskt hantverk"

SVERIGE. För andra året i rad är Lokaltidningen nominerad i den tunga kategorin "Årets gräv" när Gratistidningarnas branschgala går av stapeln på Berns Salonger i Stockholm i slutet av mars. Denna gång med artikelserien "Människan bakom brottet".

Av
Lokaltidningen.se

– Otroligt roligt att vi är nominerade i Årets gräv för andra året i rad. En titel vi dessutom tog hem förra året genom vår granskning av missförhållanden på Augustenborgsskolan i Malmö, säger Lokaltidningens Chefredaktör Anders Sjölin och fortsätter:

– Årets nominering av Sanna Hjalmarssons artikelserie ”Människan bakom brottet” är ytterligare ett bevis på ett gediget journalistiskt hantverk som har berört väldigt många läsare. En fantastiskt värdig nominering!, säger Anders Sjölin.

Årets artikelserie publicerades ursprungligen under sommaren 2018 och syftar till att spegla just människorna bakom brotten.

– Att bli nominerad till det här priset är bekräftelse på att det jobb man lägger ner berör och gör skillnad. När jag började med serien förra våren var det av nyfikenhet om vad som döljer sig bakom alla de domar, åtal och anmälningar som vi varje dag får skickat till oss. Vi var aldrig ute efter att försköna kriminalitet eller att ursäkta vedervärdiga handlingar utan ville helt enkelt förstå människorna bakom brotten, säger Sanna Hjalmarsson, som tillsammans med sin kollega Mattias Grenholm står bakom serien.

Läs hela serien här:

Publicerad 10 March 2019 00:00