ANNONS

Hudnära på Drottninggatan

Fräscht, luftigt, välkomnande. På Drottninggatan 35 i Helsingborg, hos Skin Care är det hud i fokus och för Emelie Ekstrand ägnas dagarna åt att göra din och min hud både vackrare och ”friskare”. Med ett långsiktigt perspektiv på hudvård, med marknadens främsta tillverkare av hudvårdsprodukter och med genuin kunskap om kroppen största organ gör Emelie skillnad i vardagen för många.

- Det där med huden är inte helt självklart. Vi går regelbundet till frisören, vi unnar oss fotvård eller massage och vi åker kors och tvärs på Spa - både i och utanför landet – men huden får klara sig själv i mångt och mycket. Och det är synd tycker jag. Jag ser tydligt hur behovet verkligen finns när man väl tar tag i det och kommer hit, säger Emelie Ekstrand.

Foto: Erika Westerblad

Resultat och långsiktighet

Emelie Ekstrand är auktoriserad hudterapeut, utbildad i såväl Köpenhamn som London, och som sådan har hon ett rejält och engagerat förhållningssätt till sitt yrke.

- Jag jobbar helt och hållet med resultatinriktade behandlingar och det betyder att jag går på djupet med varje klient som kommer hit och vill åstadkomma förändring. Det kan handla om en pågående och tydlig problematik – acne, rosacea, eksem, psoriasis eller något annat. Eller kan det vara att man vill behandla något som irriterar eller oroar, säger Emelie och fortsätter:

- Jag fungerar ju till stor del konsultativt, vilket innebär att man får en chans att diskutera och prata om saker kring huden som man kanske gått och undrat över, eller oroar sig för. När man kommer hit så brukar jag rekommendera att man gör en så kallad Skin scanning som jag är ensam om i både Sverige och Danmark och en grundlig hudanalys där vi går igenom och gör en koll på hur huden mår och var eventuella utmaningar kan finnas. Utefter detta lägger vi sedan upp en behandlingsplan som baserar sig på nuläge och önskat resultat.

Foto: Erika Westerblad

Personligt

Hud är personligt och hela relationen hos Emelie på Skin Care ska också vara personlig och omhändertagande. Det handlar oftast inte om några quick-fixar eftersom det sällan är en fungerande metod. Istället bygger det på att lära känna individen och personen i fråga – att komma lite närmare för att på så sätt också kunna lägga pusslet bakom.

- För ofta är det ju så. Det som händer med vår hud händer ju inte utan anledning. Ofta kan vi genom att diskutera livshållning, mat- och dryckvanor, träning och annat – komma lite närmare svaret på tingens tillstånd. Och utifrån det kan vi med hjälp av anpassad behandling och egna justeringar i vardagen, åstadkomma de resultat vi vill, säger Emelie Ekstrand.

Rätt produkter – bättre resultat

För att åstadkomma hållbar förändring och goda resultat krävs förstås att man tänker rätt i första fasen, men också att man håller ribban högt under hela behandlingen och det arbete som görs för att komma till rätta med problemen.

- Att tillföra näring och ämnen till huden från utsidan är väl så viktigt. Man tänker kanske att man ska få allt man behöver via kosten, men det är tyvärr inte så och då får man hjälpa till på traven. Det betyder också att alla de preparat, hudkrämer och annat som används här och säljs till våra kunder – är av absolut högsta kvalitet, säger Emelie och fortsätter:

- Det är produkter som är högteknologiska och högeffektiva och som inte får lov att söljas till andra än just hudterapeuter. Genom att använda samma märken här och hemma kan vi också få bättre koll på vilka resultat som verkligen uppnås. Vi samarbetar med handplockade leverantörer och varumärken – helt enkelt för att kunna ge det absolut bästa resultatet för våra kunder. Bland annat använder vi oss av hela produktvidden från Dermalogica.

Åldras på rätt sätt

Att åldras är naturligt men att jobba förebyggande med huden genom att till exempel ta bort ärr, pigmenteringsförändringar och genom att behandla Rosacae, atopiska eksem och annat gör att man tar bort sådant som kan verka hämmande och besvärande men att man ändå låter huden åldras naturligt.

Foto: Erika Westerblad

Testa en hudanalys

För den som går och klurar över sin hud och kanske har på känn att något borde göras är det en god idé att boka en tid för genom gång hos Emelie på Skin Care. För 595:- får man en

Skin scanning och en status på huden där man ser om och i så fall hur man behöver agera. En ganska liten investering om man jämför med ett besök på vårdcentralen eller en klippning och slingning men ett väldigt viktigt steg att ta om man vill komma vidare i en tanke eller en oro man har.

- Och samtidigt får man på köpet insikt och kunskap om sin hud och kropp. Kunskap som man kan ta med sig vidare i livet. Och det är något som börjar gå upp även för männen, och vi ser att fler och fler kommer hit för att ta hand om sin kropp. I höstas hade jag till exempel ett gäng herrar från Rögle på besök och de var superintresserade, säger Emelie Ekstrand.