"Är man själv djurägare och har djur i närheten kan det vara värt att hålla lite extra koll i hagarna", säger Åsa Emanuelsson. Foto: Adobe Stock/Anna Hermansson

Misstänkt djurplågeri: Metalldelar hittades i fårhage

"Kan vara bra att hålla extra koll i hagar"

LANDSKRONA.

I början av veckan hittades delar av en kvaiartub i fårhagen på Karlslunds djurpark, något som även skett tidigare. Nu utreder polisen händelsen som djurplågeri.

Av
Ida Asplund Ådahl

På tisdagsförmiddagen upptäcktes bitar av en kaviartub i fårhagen på Exercisfältet, något som personal från Karlslunds djurpark polisanmälde. En liknande händelse med upptäckt av vassa delar från kaviartuber påträffades även på platsen för en månad sedan.

– Därför tror man kanske inte att tubdelarna inte har hamnat där av en slump, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Hittills har inget djur farit illa. Men vassa metalldelar skulle kunna orsaka stor skada och nu vill polisen få in uppgifter från allmänheten.

– Det gäller som alltid, att ser man något vill vi gärna att man kontaktar oss på polisen. Är man själv djurägare och har djur i närheten kan det vara värt att hålla lite extra koll i hagarna, säger Åsa Emanuelsson.

Har man information att lämna kan det göras via telefon 114 14.

Publicerad 18 April 2019 10:09