Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

Hyresgäst trakasserade vicevärd med hundratals nakenbilder

Kvinnan döms till skyddstillsyn

LANDSKRONA.

En kvinnlig hyresgäst skickade över 200 nakenbilder till sin vicevärd. Nu döms hon vid Lunds tingsrätt till skyddstillsyn.

En kvinna i 50-årsåldern fick under tio månaders tid ta emot hundratals nakenbilder från en hyresvärd i fastigheten där hon var vicevärd.

De båda hade lärt känna varandra när hyresgästen flyttade in och vicevärden hjälpte kvinnan med olika saker i samband med flytten. Men så småningom började den kvinnliga hyresgästen skicka meddelanden till vicevärden med saker som hon ville få hjälp med, något som vicevärden blev irriterad över.

Men hyresgästens meddelanden fortsatte komma, vilket ledde till att kvinnan i 50-årsåldern bytte telefonnummer. Men då började sms men nakenbilder komma till vicevärdens dotter.

Mor och dotter polisanmälde händelsen, men hyresgästen ville inte kännas vid bilderna som skickats med sms och hävdade i förhör att någon måste ha kommit över hennes telefon och skickat meddelanden från den, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Hyresgästen döms nu vid Lunds tingsrätt för olaga förföljelse, ofredande och oredligt förfarande till skyddstillsyn och att betala skadestånd om 52 000 kronor totalt till de utsatta.

Publicerad 12 July 2019 11:24