Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Dag för brösthälsa arrangeras nästa helg


LANDSKRONA. Lördagen den 14 oktober arrangeras "Lär känna dina bröst", evenemanget som startade i fjol på teatern men som i år flyttar till ett tält på Rådhustorget.

Under dagen samlas sjuksköterskor, barnmorskor, hälso- och kostrådgivare utanför Rådhustorget för att ge konkreta redskap i hur man kan förebygga bröstcancer. Här får man svar på frågor som hur undersöker man sina bröst och varför är det så viktigt samt hur man med hälsosamma levnadsvanor kan förebygga sjukdomen.

– I Landskrona ska vi bli bättre på att förebygga bröstcancer. Genom att lära känna sina egna bröst är det lättare att upptäcka när förändringar sker och om förändringar upptäcks tidigt, ökar chansen att bli botad, säger Lena Benediktsson (L), ordförande i Folkhälsoutskottet, Landskrona stad, i ett pressmeddelande.

Med hjälp av silikonmodeller får besökare lära sig hur man undersöker ett bröst och känna skillnaden mellan ett friskt bröst och ett bröst med förändringar. Förutom undersökningstips blir det kost- och träningsinspiration och information för den som är intresserad av att veta mer om brösthälsa.

Evenemanget pågår mellan 10.00–15.00, lördagen den 14 oktober. Medverkande är bland annat Bröstcancerföreningen Pärlan (medlem i BRO), Unilabs och Landskrona stads kostenhet.


Publicerad: 08. oktober 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa