Landskrona BoIS testar i år att ta tillbaka
Landskrona BoIS testar i år att ta tillbaka "Grindslanten".
PETTER ARVIDSON/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Gammal klassiker tillbaka i Landskrona

"Grindslanten" är tillbaka igen


FOTBOLL. Landskrona BoIS har gjort klart med ett nygammalt nyförvärv inför säsongen. ”Grindslanten” som gjorde entré på slutet av 80-talet är nämligen tillbaka vid IP:s ingång.

– Det är en kreativ idé och initiativ från vårt nybildade medlems- och supporterutskott, förklarar ordförande Gabriel Munck.

Säsongen närmar sig med stormsteg och under vintern har Landskrona BoIS precis som de flesta andra lag förstärkt sin trupp med nyförvärv. Men det är inte på plan som det finns nyheter i Landskrona.

Vid entrén är nämligen klassikern ”Grindslanten” tillbaka.

– Visst måste man vara lite kreativ. Vi jagar intäkter överallt och försöker hitta på bra saker. Det här är ett lite annorlunda sätt och vi hoppas att det blir lyckat, säger ordförande Gabriel Munck.

”Grindslanten” har anor långt tillbaka i tiden då barn som öppnade grindar för förbipasserande droskor på så sätt fick en slant. 1988 ersatte ”Grindslanten” entréavgiften i Landskrona under ett år. Den här gången blir den dock ett sätt för supportrar att skänka en extra slant.

– Jag känner att våra supportrar är generösa, det tycker jag.

Man kommer kunna följa pengaflödet på klubbens hemsida under säsongen. Pengarna som tjänas in är inte öronmärkta utan kommer att gå dit de behövs.

– Vi har inte satt upp något mål och det här är inget som finns med i budget. Det är jättesvårt att säga hur mycket vi kan få in. Men det blir en extra slant helt enkelt. Vi ska se till att spela så bra att vi förtjänar pengarna.

Samtidigt närmar sig säsongen med stormsteg och efter fina resultat, framför allt i Svenska cupen, är humöret på topp i klubben.

– Jag skulle ljuga om jag inte sa att det är lite optimism i klubben just nu. Samtidigt brukar man alltid vara optimistisk vid den här tiden på året.

Vad har ni för förhoppningar på säsongen?

– Vi vill gå upp och hoppas att det ska bli i år. Vi har sagt att vi ska göra det inom två år så vi kan inte hoppas på något annat.


Publicerad: 18. mars 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu