Handel med förhinder. Mats Stedt i Kågeröd hoppas kunna fortsätta – trots stölder och små marginaler.
Handel med förhinder. Mats Stedt i Kågeröd hoppas kunna fortsätta – trots stölder och små marginaler.
FOTO: BENNI OLSSON
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kågeröd riskerar bli av med butik och service

Upprepade rån och stölder och röda siffror bekymrar

PER OHLSSON

KÅGERÖD. Coop-handlaren Mats Stedt tog över butiken i Kågeröd och ökade omsättningen. Men nu är servicen på orten hotad – på grund av röda siffror och upprepade rån och stölder.

De första fyra åren, sedan Mats Stedt fick ansvaret för Coop-butiken, ökade omsättningen med 64 procent. Ändå lever den lokala handeln på marginalen.

– Vi satsade på nytt sortiment och utökade öppettider – bättre frukt och grönt, ekologiskt, egna varumärken och post- och spelservice. Men det är tufft, och inte blev det bättre sedan den rabatterade arbetsgivaravgiften för anställda ungdomar under 25 år togs bort.

Under kort tid drabbades butiken av två väpnade rån och en smash and grab-kupp som förstörde entrén.

– Vi är ju inte ensamma om detta i glesbygd och inrikesministern (Anders Ygeman, S) var här och träffade lokala handlare förra året. Dessutom har vi bra kontakt med polisen, som ökat sin närvaro och stannar med sitt mobila kontor utanför affären. Men vi märker att hoten från stöldligorna ändrat karaktär. När vi säkrat kontantsystemet och satt in väktare för dyra pengar, så blir kaffe, kött, godis, cigaretter och andra varor mer attraktiva, säger Mats Stedt.

I Facebookgruppen Vårt Kågeröd har han fått mycket stöd av ortsbor som är oroliga för framtida service.

– Men till årsskiftet måste vi vända siffrorna och bli mer kostnadseffektiva... och oavsett vad som händer så får vi aldrig sluta att kämpa för att bli bättre, säger Mats Stedt.


Publicerad: 19. maj 2017 12:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu