Patric Heimbrand, polisområdeschef, Anneli Manneli, polisområdeschef, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande och Christian Alexandersson, stadsdirektör Landskrona stad vill få bukt på kriminaliteten på Karlslund. Foto: Landskrona stad
Patric Heimbrand, polisområdeschef, Anneli Manneli, polisområdeschef, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande och Christian Alexandersson, stadsdirektör Landskrona stad vill få bukt på kriminaliteten på Karlslund. Foto: Landskrona stad
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Karlslund på polisens radar


LANDSKRONA. Karlslund i Landskrona, det är ett av de totalt 23 områden i landet som polisens nationella operativa avdelning (NOA) vill ha med på sin uppdaterade lista över särskilt utsatta områden i landet.

Rosengård och Seved i Malmö fanns med sedan tidigare, nu ingår även Nydala/Hermodsdal/Lindängen i samma stad, samt Karlslund i Landskrona, på listan över särskilt utsatta områden på skånsk mark. Karlslund är ett av åtta nya områden i landet som har tillförts den uppdaterade listan. Då hoppas polisen på fler resurser i brottsbekämpningen i stadsdelen.

– Det här ger oss ytterligare ett redskap att hantera kriminaliteten i Karlslund. Vi har redan ett intensivt arbete i området och det kommer att fortsätta. Vi prioriterar Karlslund och vi prioriterar det högt, säger Anneli Manneli, polisområdeschef i Landskrona, till stadens hemsida.

Något som staden inte är sena att skriva under på.

– Beslutet att lägga Karlslund på listan över särskilt utsatta områden ger höjda förväntningar på Polisens närvaro och aktivitet, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, i samma publicering.

Samme man är också noga med att påpeka att Karlslund är en stadsdel som står inför en stor förvandling med bland annat nya bostäder.

– Målet är att Karlslund ska bli ett föredöme när det gäller att förändra ett miljonprogramsområde. Just nu ligger vi i startgroparna för ett omfattande förändringsarbete. Karlslund ska bli ett tryggt bostadsområde och en destination som lockar besökare från hela Öresundsregionen, säger Torkild Strandberg.

Ett utsatt område kännetecknas av NOA som ett område med låg socioekonomisk status, kriminell påverkan på lokalsamhället Ett särskilt utsatt område kännetecknas av allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen, svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag, parallella samhällsstrukturer, våldsbejakande religiös extremism och närhet till andra utsatta områden.


Publicerad: 13. juni 2017 12:35
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu