En mobil fartkamera sattes upp på flera platser i Söderåsens olika kommuner. Foto: Skärmdump/Polisens Facebooksida
En mobil fartkamera sattes upp på flera platser i Söderåsens olika kommuner. Foto: Skärmdump/Polisens Facebooksida
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Mobil fartkamera fick många att lätta på gasen


SÖDERÅSEN. Efter flera klagomål på förare som struntar hastighetsbegränsningarna gjorde polisen slag i saken. Under en period placerades en mobil fartkamera upp på nio platser utspridda i Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp, Örkelljunga och Svalöv.

– Platserna var utvalda efter medborgarnas önskemål och där det framkommit att många inte höll hastigheten, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.

I enlighet med det medborgarlöfte som områdespoliserna i Klippan gjort om trafiksäkerhet kördes en mobil fartkamera på släp runt och placerades på platser med en hastighetsbegränsning om 30 eller 50 kilometer i timmen. 

Resultatet förvånade polisen, som nu ger en stor eloge till de flesta förare som höll hastigheten.

– Totalt passerade 1 634 bilar hastighetskameran. Hela 1 600 förare höll hastigheten, vilket innebär att närmare 98 procent körde lagligt. Polisen i Klippan vill ge en stor eloge till alla förare som höll hastigheten och tacka för att de tar ansvar i trafiken, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

På sin Facebooksida skriver Polisen nordvästra Skåne mer om fartkontrollerna:

"Vi vill bara på enklaste sätt tacka Er för att ni tar ansvar i trafiken och är rädda om varandra. När vi ändå pratar trafiksäkerhet passar vi på att påminna om reflexer nu när vi går mot mörkare tider. 1 600 tack från LPO Klippan!".

 


Publicerad: 09. oktober 2017 12:15
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Landskrona & Svalöv

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa