S: Tillsätt en skolkommission för Landskrona

LANDSKRONA.

Rapporter om skolans kvalitet i Landskrona faller i jämförelse med andra kommuner. Därför vill Socialdemokraterna tillsätta en skolkommission.

Med bakgrund mot Lärarförbundets rapport om skolkvaliteten vill S i en lagd motion nu se en skolkommission i Landskrona. Partiet pekar på att läget lokalt är allvarligt och att kommunledningen har ett för avslappnat förhållningssätt. Som ett steg att göra Landskrona till den barnvänligaste kommunen måste man satsa på skolan, framhåller man. S tar upp i sin motion att Landskrona tappar 78 platser, jämfört med i fjol, i Lärarförbundets ranking och att skolorna tappar i 12 av 14 kategorier.

"Vi kan inte vara nöjda med den här situationen. Landskronas skolor skulle kunna bli så mycket bättre om kommunen satsade mer resurser, bland annat för att öka antalet lärare", står att läsa i motionen som lagts till kommunfullmäktige.

Partiet la ett förslag om en skolkommission förra hösten men som avslogs. Nu föreslår man att en skolkommission tillstätts av kommunstyrelsen av oberoende profesion samt att skolkommissionen rapporterar sina förslag till kommunstyrelsen.

Publicerad 28 November 2017 16:22

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag