Räddningstjänsten stärker upp med ny räddningsbåt

LANDSKRONA. Under nästa år byter räddningstjänsten räddningsbåt. Den nya båten ska innebära bättre komfort för patienter och bättre arbetsmiljö för sjukvårdspersonal samt att den kommer att kunna genomföra nya typer av räddningsuppdrag.

2018 byter räddningstjänsten ut båten Svärdet som är i behov av en omfattande renovering. Därför investerar man i en ny båt som bland annat kommer att ge patienterna en ökad komfort. Räddningsbåten kommer även att vara miljövänligare, mer driftsäker och klara hårdare sjö än vad nuvarande båt gör.

– Den nya båten kommer att utföra samma uppdrag som idag; transport av patient från Ven till fastlandet, för insatser vid larm till sjöss och för att kunna transportera en brandstyrka till Ven vid en större olycka eller brand. Utöver detta kommer den kunna utföra nya typer av uppdrag som sök efter försvunnen person både i ljus och i mörker. Den får också en pump för brandsläckning så att vi kan släcka bränder från båten, säger Eva Lövbom, räddningschef i ett pressutskick.

Den nya räddningsbåten kommer att döpas i samband med en aktivitetet i Landskrona när den levereras under våren eller sommaren nästa år. Allmänheten kan lämna in namnförslag via räddningstjänsten Landskronas Facebook-sida eller via landskrona.se

Publicerad 30 November 2017 00:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag