Företag med barnasinnet kvar blev Årets företagare

LANDSKRONA.

Eva och Calle Eliasson, med sitt JaBaDaBaDo AB, är Årets företagare. – Det känns fantastiskt, säger Eva Eliasson.

"Årets företagare i Landskrona är kreativ, färgstark, stilren, passionerad och med barnasinnet kvar. All design och produktion sker med hållbara och naturliga materialval i innovativa färger och mönster. Företaget startade i liten skala 1993 och är i dag ett internationellt företag i ständig tillväxt under ett välkänt varumärke. Ingen barnkammare är komplett utan deras produkter".

Så löd motiveringen när Eva och Calle Eliasson utsågs till Årets företageare 2016 under en företagslunch som hölls på Pumphuset, Borstahusen tidigare idag.

– Det känna fantastiskt roligt och inspirerande och ger ny energi att få den här utmärkelsen, säger Eva Eliasson, företagets grundare.

Tillsammans med maken Calle Eliasson startade hon 1993 företaget Filuren Leksaker med ett eget snickeri. År 2000 omvandlade man företaget till aktiebolaget JaBaDaBaDo och sedan dess tillverkar man leksakerna i Kina, idag i ett 20-tal fabriker. Marknaden är nu främst Sverige, Skandinavien och Tyskland och i dagsläget har företaget 13 anställda, där Eva Eliasson är designer och Calle Eliasson sköter den ekonomiska biten.

Framgångsreceptet menar Eva Eliasson bottnar i det som också många gånger är utmaningen.

– Att vara trendkänslig. I dag utgår leksaker och barninredning från den vuxna världen och bloggar och medier gör att tempot går så otroligt fort för vad som är trendigt. Där har vi legat i framkant och lyckats skapa saker som människor vill ha. Men det är också min stora utmaning som designer, säger hon.

Hur är det att vara företagare i Landskrona?

– Vi jobbar ju inte direkt mot slutkund på det viset. Men vi är otroligt tacksamma för det täta nätverket som finns här.

Bakom priset står Företagarna Region Syd, Företagarna Landskrona och Landskrona stad. Årets företagare delas ut till en företagare i Landskrona som har utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara fungerar som förebild för andra företagare.

Publicerad 12 December 2017 15:09