Så mycket kommer SM-veckan att kosta staden

LANDSKRONA.

Nästa sommar står Landskrona stad och Helsingborgs stad som arrangörer för SM-veckan. Kalaset väntas kosta Landskrona stad tre miljoner kronor.

Veckan fylld av mästerskapsavgöranden väntas locka omkring 8 000 tävlande, tränare och funktionärer till båda kommunerna, vilket innebär att det är ett av de största arrangemangen på många år staden ordnar. "En fjäder i hatten och ett kvitto på ett idrottsliv som håller måttet och att staden kan erbjuda ett bra värdskap", har Kjell Thoresson, stadens fritids- och kulturchef tidigare sagt i Lokaltidningen om SM-veckan.

Arrangemanget väntas kosta staden tre miljoner kronor.

– Staden garanterar Riksidrottförbundet 1,5 miljoner kronor för att de ska veta att Landskrona stad kan genomföra arrangemanget. Men vi har avsatt tre miljoner kronor för SM-veckan som innebär en rad olika kostnader, säger Kjell Thoresson.

De större posterna är att hålla tävlingsplatserna uppdaterade, se till att det går att sända tv och en hel del annat, menar fritids- och kulturchefen.

– Det är jättemycket kostnader – läktare, tävlingar, kringarrangemang. Det är en massa detaljer.

Just nu befinner sig staden i fasen med avtalsskrivning med specialförbund och inom det närmsta kommer SVT att reka sändningsplatser både i Landskrona och Helsingborg.

– Det här är absolut en stor händelse för Landskrona, säger Kjell Thoresson.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) och värdstaden i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. Värdstäderna har en fördelning av åttagandet Landskrona stad 25 procent och Helsingborgs stad 75 procent.

Publicerad 13 December 2017 09:45