Bland annat Bovierans vd, Sören Runsteen, kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L), kommunalrådet Elvir Mesanovic (MP), biträdande stadsbyggnadschefen Johan Nilsson och representanter från Skanska tog på fredagen ett första spadtag för Bovieran i Norra Borstahusen.

Bland annat Bovierans vd, Sören Runsteen, kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L), kommunalrådet Elvir Mesanovic (MP), biträdande stadsbyggnadschefen Johan Nilsson och representanter från Skanska tog på fredagen ett första spadtag för Bovieran i Norra Borstahusen. Foto: Ida Asplund Ådahl

Stort intresse för 55 plus-boende i Norra Borstahusen

Väntad inflytt i Bovieran nästa vår

LANDSKRONA.

Ett första spadtag togs på fredagen för 55 plus-boendet Bovieran i Landskrona. De 54 lägenheter stora komplexet väntas klart första kvartalet 2019. Och intresset är stort, menar företagets vd.

Den första spaden för Bovieran som ska uppföras i Norra Borstahusen är satt i jorden. På fredagen tog bland annat Bovierans vd, Sören Runsteen, kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L), kommunalrådet Elvir Mesanovic (MP), biträdande stadsbyggnadschefen Johan Nilsson och representanter från Skanska ett första spadtag för det nya 55 plus-boendet. Bland annat media och köpare var inbjudna att närvara.

– Det är fantastiskt roligt att vara här och att arbeta med ett sådant här koncept där vi vill leverera mervärden som gemenskap, trygghet och social samvaro, säger Sören Runsteen, vd på Bovieran.

Intresset har varit stort menar han. Av de totalt 54 lägenheterna är ett 30-tal sålda och han är säker på att samtliga lägenheter kommer att vara sålda till inflytt.

– Absolut, det finns ingen tvekan om det, säger vd:n.

Lägenheterna varierar i storlek mellan 64 och 87 kvadratmeter fördelade på två eller tre rum. Prisbilden ligger mellan 1 779 000 och 2 730 000 kronor. Karaktäristiskt för boendet beskrivs vinterträdgården att vara. Den var något som lockade Janet och Kennet Oltner från Asmundtorp till Norra Borstahusen.

Det är en produkt som inte finns i Landskrona sedan tidigare och som inte heller finns på alla platser. Det hjälper så klart till att skapa ett intresse kring staden.

– Nu slipper vi skotta snö framöver och vi blir ju inte yngre. Så vi såg det som läge att flytta nu. Sedan är det ett socialt boende. Om något skulle hända någon av oss finns det ju människor att umgås med, säger Janet Oltner.

Lillemor Sjöberg med make lämnar huset i Malmö för det ny lägenhet i Landskrona.

– Läget är bra med nära till vattnet och så avskyr jag vinter. Det här blir bra. Men det tar nog ett tag att vänja sig av från ett treplanshus till en lägenhet, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (L) välkomnar det nya boendet.

– Det är en produkt som inte finns i Landskrona sedan tidigare och som inte heller finns på alla platser. Det hjälper så klart till att skapa ett intresse kring staden. Förr gick flyttströmen kanske härifrån men nu finns ett nyvaknat intresse för Landskrona vilket är mycket positivt, säger han.

Under vecka fyra kommer hissgropen att påbörjas, sedan arbetas källarbottenplattan fram i hus B. Enligt Tommy Eriksson på Skanska kommer stomarbetet att pågå till september. Pålningen har tagit något längre tid än beräknat, men inflyttningen påverkas inte nämnvärt enligt Sören Runsteen.

– Vi räknar med en inflyttning i brytpunkten mellan mars-april nästa år, säger han.

Bovieran Norra Borstahusen

Seniorboende med inglasad vinterträdgård.

Antal lägenheter: 54

Boarea: 64-87 m2

Pris: 1 779 000-2 730 000 kronor (med månadsavgift 3 378-4 625 kronor)

Tillträde: Första kvartalet 2019

Publicerad 19 January 2018 15:46