Johan Nilsson blir ny stadsbyggnadschef

LANDSKRONA.

Johan Nilsson har utsetss till förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen. Tidigare har han jobbat som planchef och biträdande förvaltningschef.

Han är utbildad planeringsarkitekt från Blekinge Tekniska Högskola och har arbetet i Landskrona stad sedan 2011 – först som planarkitekt och därefter som planchef. Under den senaste tiden har han varit tillförordnad förvaltningschef.

– Johan Nilsson har lång erfarenhet av strategiska stadsbyggnadsfrågor i Landskrona och är väl insatt i förvaltningens olika områden. Hans kompetens och goda ledarskap kommer att vara till fortsatt stor nytta för Landskrona stad, säger Börje Andersson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Landskrona, i ett pressutskick.

Förvaltningen arbetar bland annat för att förverkliga Landskrona stads strävan att vara en plats där det ska vara bra att både bo och verka. Några pågående stadsbyggnadsprojekt är stadsdelen Norra Borstahusen och utvecklingen av Karlslundsområdet.

– Jag är stolt över att vara förvaltningschef i Landskrona där det både finns mod och handlingskraft att göra verklighet av ambitiösa planer och projekt. Det har hänt mycket under de år jag arbetat i staden och min ambition är att leveranstakten ska vara lika hög i framtiden, säger Johan Nilsson i utskicket.

Publicerad 22 January 2018 13:49

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag