ANNONS

Smile Tandvård kortar vårdköerna

För många som försökt få en tid till sin tandläkare blir väntan lång, i många fall flera månader. Den problematiken försöker Smile i Landskrona se till att råda bot på som ett led i att skapa vad man hoppas är Sveriges bästa tandvård.

– Vi har korta väntetider, till en allmäntandläkare får du tid inom några veckor. Men även om du behöver specialistvårdhar vi betydligt kortare väntetider än de flesta andra kliniker, säger Christina Åkeson, platschef.

Det är en familjär stämning som råder när du kommer in i väntrummet på Smiles klinik på Säbygatan 17 i Landskrona. Många patienter känner sin tandläkare och har byggt upp en personlig relation med honom eller henne. Markus är en av dessa patienter och i dag går både han, hans fru och deras två barn till samma tandläkare.

– Jag kan inte tänka mig en bättre tandvård. För mig är detta Sveriges bästa tandvård. Smile gör allt för att jag och min familj ska känna oss trygga under behandlingen och vi känner oss alltid så välkomna när vi kommer hit.

För Markus är tandvård synonymt med tandläkaren han haft sedan barnsben. Det är en trygghet för honom att alltid kunna gå till samma person som känner honom och vet om hans tandbakgrund, en känsla som delas av flera patienter.

– I våra utvärderingar ser vi att patienterna uppskattar att träffa samma tandläkare. De behöver inte berätta sin historik eller ta om sin rädsla för en ny person varje gång de kommer hit. Det ger patienten en trygghet, berättar Christina Åkeson

Tandläkare och platschef Christina Åkeson går igenom undersökningen med patienten Markus.

Tandläkare och platschef Christina Åkeson går igenom undersökningen med patienten Markus.

Lång erfarenhet

2006 startade Smile och har idag36 kliniker, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, alla med det uttalade målet att skapa Sveriges bästa tandvård. För att lyckas med sitt mål satsar man inte bara på korta väntetider, specialistbehandlingar och det absolut senaste inom tandvårdsbehandling. Även de mer mjuka värdena har sin plats på Smiles kliniker.

– Våra patienter märker absolut av den familjära stämningen som finns på kliniken. Eftersom många av våra anställda stannar hos oss och inte byter arbetsplats har vi lärt känna varandra väl, det blir verkligen som en familj. Hit går vi med ett leende och vi trivs med att vara här, det känner patienterna när de kommer, berättar Christina Åkeson.

Ytterligare en fördel med att vara patient hos Smile är företagets samlade expertis – i Skåne erbjuder man både specialist- och allmäntandvård på sina kliniker vilket väsentligt kortar varje patients väntetid till specialisttandvård. Att även ha nära till sin specialist är viktigt, inte minst i unga år då tandreglering kan medföra besök på kliniken var sjätte vecka.

– Har du då otur kan du tvingas iväg till en annan stad, säger Christina Åkeson som är klinikchef i Landskrona. Om du då som förälder behöver ta ledigt en gång var sjätte vecka och ibland mer under flera års tid, då blir det omständligt. Här räcker det med någon timme och är barnen tillräckligt stora kan de ta sig hit själva. Det är stor skillnad för varje enskild patient.

– Att vara en liten, familjär klinik med nära till patienterna men samtidigt vara en del av en stor koncern som Smile är ger enligt Sara Magnusson, Smiles regionchef i Syd, flera fördelar för varje patient.

– Det ger oss möjlighet till att kosta på oss den mest moderna tekniken. Vi har även samlat ett stort antal specialister till oss. På våra kliniker i Skåne kan du få hjälp med tandreglering, kirurgi och rotbehandling bland mycket annat.

Patienten alltid i centrum

I första rummet sätts alltid patienten och dennes behov. Fokus är ständigt på tandvård och patientens upplevelse är hjärtat i hela verksamheten. Målet är Sveriges bästa tandvård och vägen dit stavas behandlingar och kundservice på högsta nivå.

– Jag har haft samma tandläkare sedan jag var liten och det är en trygghet för mig. Det har gjort att jag tagit med mina barn hit och vi är alla så otroligt glada för den vård och det bemötande som vi får. Jag kan utan att blinka säga att detta måste vara Sveriges bästa tandvård, berättar Markus.

I Skåne finns kliniker i Löberöd, Lund, Trelleborg och Landskrona. I de större städerna Helsingborg och Malmö har man två respektive tre olika kliniker.

Självklart kan du även besöka Smile om du vill få ett uppfräschat leende – inte alltid krävs det en stor undersökning och då finns klinikernas erfarna tandhygienister nära till hands. På Smile kan du få hjälp med alltifrån att plocka bort tandsten till att få ett vitare leende via tandblekning. Allt utfört av välutbildade och kompetenta tandhygienister som inte tummar på säkerheten kring behandlingarna.

Detta är en annons från Smile Tandvård. Läs mer på Smile.seklicka här

Besök Smile i Landskrona på Säbyvägen 17 eller ring 0418-27900