BoIS: Miljonunderskott äventyrar elitlicensen

LANDSKRONA.

Efter årsmötet i måndags gjorde Landskrona Bois ett omtag med ny styrelse och ny ordförande – Urban Johansson. Klubbens egna kapital visar på minus 2,5 miljoner kronor och visar man inte plusresultat inom två år riskeras elitlicensen.

Av
Ida Asplund Ådahl

Turerna kring Bois har varit många. Årsmötet i förra veckan fick ajourneras redan efter en minut i förra veckan för att fler åskådare än lokalen kunde rymma dök upp. I måndags kunde årsmötet återupptas och där medlemmarnas förslag på ordförande och styrelse klubbades igenom. Klart är att Urban Johansson blir ny ordförande i Landskrona Bois.

Men konflikter kring att storsponsorn och styrelsemedlemmen Peter Condrup köpt 250 medlemsskap, men som han nu backar genom att i stället skänka pengar till ungdomssatsningar och det faktum att 24 sponsorer, via ett enskilt brev, hoppar av gör att vinden fortfarande viner kring klubben. Sponsoravhoppet innebär en miljonsmäll för Landskrona Bois. Detta var samtidigt som Landskrona har budgeterat för en ökning på sponsorintäkter med drygt 20 procent i år, rapporterar Fotbollskanalen.

Nu måste man hämta hem miljonerna till ett plusresultat inom två år. Annars riskeras elitlicensen. Men enligt Urban Johansson är det oklart om man kan hämta hem sponsorerna igen, men klubben ska kontakta samtliga.

– Inget är hugget i sten. Det har varit en process och jag kan förstå att det finns sponsorer som känner att man vill veta vad som händer, man vill veta att det här är något som är hållbart, att det ska finnas en glädje, det ska inte vara massa bråk runt omkring. Jag vet ju inte vilka (de sponsorerna) är och jag har inte läst breven, men jag har förhoppningar, om vi pratar om sponsorintäkterna, att vi ska nå målet. Men det stora bekymret vi har, som jag ser det, är att vi ska hämta hem 2,5 miljoner i eget kapital på två år, säger Urban Johansson till Fotbollskanalen.

Publicerad 06 March 2018 13:35

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag