Landskrona går mot trenden – allt fler företag startas

LANDSKRONA.

Nyföretagandet i Landskrona fortsätter att öka. I fjol registrerades 252 nya företag, vilket är det högsta antalet sedan 1997. I riket i stort minskar andelen nystartade företag.

Nyföretagandet i Sverige har sjunkit med en procent under året. Men i Landskrona fortsätter en positiv trend, där ökade antalet nystartade företag med 2,4 procent med totalt 252 nyregistrerade företag. Mellan åren 2015 och 2016 var ökningen 13 procent. Det visar statistik från Bolagsverket.

Småföretag är de som ökar mest med en blandning mellan olika branscher. Men siffrorna visar att Landskrona får allt fler företag inom den kunskapsintensiva tjänstenäringarna. Åren 2013-2017 har antalet företag inom den branschen ökat lokalt med 13 procent, vilket kan jämföras med Skåne och landet som båda ökat med tio procent.

– Under 2017 har vi haft en fortsatt ökad efterfrågan på mark och lokaler, och nya etableringar inom många olika branscher. Många känner Landskrona som en stark industristad. Att nu även företag inom kunskapsintensiva tjänsteföretag tar plats i Landskrona ser vi mycket positivt på. Landskronas attraktion har ökat generellt senaste året vilket märks på många plan, inte minst bostadsmarknaden. Även satsningarna på vår stadskärna, skola och turism bidrar till den positiva utvecklingen i näringslivet, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad, i ett pressmeddelande.

Publicerad 06 March 2018 13:52

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag