Stöd till organisationer kan ge fler sommarlovsaktiviteter

LANDSKRONA.

Även i år kan statligt sommarlovsstöd sökas. Nu är ansökansperioden i gång för den som vill arrangera sommarlovsaktiviteter för barn.

Genom statligt sommarlovsstöd kunde Landskrona erbjuda extra många gratisaktiviteter till barn 6-15 år under sommaren i fjol. Totalt deltog 9 200 barn i sommarlovsaktiviteterna 2017. Även i år fördelar Socialstyrelsens pengar till landets kommuner för att utveckla och genomföra aktiviteter. I fjol fick 23 organisationer del av pengarna och tillsammans ordnades 48 olika aktiviteter. Från stadens sida är målet att ännu fler evenemang för barn ska kunna erbjudas nu till sommaren.

– Det är jätteviktigt att vi som stad och landskronabor tar väl vara på det här tillfället. 3,1 miljoner kronor i extra lovmedel betyder att föreningar, civilsamhället och andra grupper som verkar för barn och unga får möjligheten att utveckla, utöka sina verksamheter samt även tillfället att inkludera fler och prova nya idéer, säger Murat Saglamoglu, kulturutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen, på stadens sajt.

Ansökan är öppen för både kommun som för andra aktörer. Landskrona stads fritids- och kulturförvaltning ansvarar för att söka och redovisa pengarna hos Socialstyrelsen. För den förening eller organisation som vill anordna finns mer information på landskrona.se/lovaktivitetsstod Intresseanmälan ska skickas senast 29 mars.

Publicerad 12 March 2018 13:51