Tar milslång matfest till Landskrona

LANDSKRONA.

Nu gör Madamilen premiär i Landskrona. En kulinarisk vandring som ska ge upphov till matglädje och där tio restauranger, kaféer och delikatessbutiker deltar.

Madamilen har genomförts tolv gånger på olika platser i Skåne. Nu står Landskrona på tur med tio delaktiga lokala restauranger, kaféer och delikatessbutiker som deltagarna kan besöka för kulinariska upplevelser baserade på lokala råvaror.

– Jag som är från Skanör kände inte till utbudet i Landskrona riktigt. Men efter att ha kört runt och lagt upp Madamilen måste jag säga att jag är väldigt imponderad av både smakutbudet och naturen, säger Charlotta Ranert på Pink Chili som arrangerar Madamilen.

Evenemanget bygger på att man dagtid ska kunna ta sig runt till fots eller med cykel till de olika smakstoppen. Alla befinner sig inom en mils avstånd.

– Det brukar ofta röra sig om en sträcka på sju-åtta kilometer och är som gjord för att gå. Att röra på sig ökar ju matlusten och det är en härlig stämning när 400 deltagare är ute och diskuterar matupplevelser.

Första restaurangen där deltagarna börjar är Erikstorps Kungsgård i Borstahusen. Efter ett par stopp i Borstahusen tar sig deltagarna in mot stadens krögare, caféer och delikatessbutiker. Under vägen passerar de även citadellsområdet. Målgång är Idas by the Sea ute i Lundåkrahamnen.

Madamilen i Landskrona äger rum lördagen den 28 april.

Smakstoppen i Landskrona

  Erikstorps Kungsgård, Borstahusen

  Restaurang Pumphuset, Borstahusen

  Hamnens Hörna, Borstahusen

  Smakfullt, ost- och delikatessbutik

  Café Konsthallen

  Idas by the Sea, Lundåkrahamnen

  Restaurang Nils Holgersson

  Pizzeria Restaurang Mamma Teresa

  Skumpa & Spaljé i samarbete med mästerkocken Susanna Bill

  Harry´s

Mer information finns på www.madamilen.se

Publicerad 15 March 2018 16:25