Äldreboende väcker intresse i Japan

LANDSKRONA.

Personal från Solbackens äldreboende har varit i Japan och berättat om hur man driver äldreboende i Landskrona samt hur man jobbar med taktil massage. Äldreboendet har även vid ett flertal tillfällen haft studiesällskap från Japan på besök.

Nyligen var enhetschefen och en kollega på Solbackens äldreboende i Japan där de besökte äldreboenden och träffade enhetschefer för handikapp och omsorg samt föreälste om hur det är att driva äldreboende i Landskrona. De visade även hur man utför taktil massage och lät den japanska omsorgspersonalen att prova på.

Enligt äldreboendet i Landskrona var det Mr Tadao Chiba som genom sitt arbete med Japan och Solbackens äldreboende gjorde att besöken kunde genomföras. Han är bland annat rådgivare till Japans utbildningsminister och har fått en utmärkelse av Danmarks drottning för sitt arbete med kunskapsutbyten mellan Danmark och Japan.

– Sedan många år tillbaka har Chiba även kommit på besök på Solbacken tillsammans med olika studiesällskap från Japan. De har under åren visat stort intresse av hur vi driver vårt äldreboende, framförallt har de visat ett intresse av hur lugnt allting ter sig på boendet. Med den anledningen blev vi inbjudna till Japan så att vi kunde berätta lite mer om vårt arbete samt även visa hur vi utför taktil massage, säger Monica Alonso, enhetschef på äldreboendet i ett pressmeddelande.

Taktil massage, eller taktipro som det också kallas, består enligt Monica Alonso av lätta, mjuka strykningar som gör att man känner sig avslappnad, trygg, känner minskad oro och får bättre sömn.

Publicerad 26 March 2018 00:00