Seminarieskolan får ny rektor

LANDSKRONA.

Annacarin Jendland blir ny rektor för Seminarieskolan F-9. Hon har mångårig rektorserfarenhet från både offentlig och privat sektor.

I dag, den 3 april, tillträder Annacarin Jendland, 52, som rektor på Seminarieskolan. Hon kommer närmast från en tjänst som utbildningsansvarig och studierektor vid Flyinge AB. Tidigare har hon bland annat varit studierektor vid Blekinge Tekniska Högskola, rektor på Realgymnasiet i Helsingborg och områdeschef och rektor i Höganäs kommun.

Annacarin Jendland har lång erfarenhet av att arbeta med skolutvecklingsfrågor och hon kommer att fortsätta driva det utvecklingsarbete som påbörjats på Seminarieskolan, där fokus ligger på att ge varje elev rätt stöd, resurser och förutsättningar.

– Jag glad över att ha fått uppdraget att leda Seminarieskolan eftersom jag trivs med att jobba inom utvecklingsorienterade organisationer. Jag ser fram emot att lära känna både personal och elever och tillsammans bygga en skola där våra elever trivs och når sina mål, säger Annacarin Jendland i ett pressutskick.

Annacarin Jendland efterträder Fredrik Vigre som varit rektor på skolan sedan 2016.

Publicerad 03 April 2018 15:54